איך אופים מציות כשרות לפסח, כריכי בטטות ושאר מטעמים

מירי זורגר 1 Comment on איך אופים מציות כשרות לפסח, כריכי בטטות ושאר מטעמים

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

ניוקי בירקות

מצרכים

2 חב ניוקי פנינה מוכנות

3 בצלים קצוצים

2 פלפלים ירוק בהיר קצוצים

2 גמבה קצוצה

3 קישואים חתוכים לקוביות

3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

2 כוסות ברוקולי קפוא

1 מיכל רסק עגבניות

2 כוסות מים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

3 כפיות סוכר

אופן ההכנה

בסיר טפלון מטגנים בצל עד להשחמה קלה מוסיפים את שאר הירקות

מטגנים 10 ד' נוספות…מוסיפים את הרסק עגבניות והמים מתבלים ומבשלים שעה. טועמים ומתקנים תיבול

מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן ומעבירים מאל הירקות..מביאים לרתיחה מגישים חם

 

ניוקי

מצרכים

2 כוסות מים

100 גר חמאה

1 כפית  מלח

4 כוסות קמח

4 חלמונים

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

בסיר יש לבשל  את המים  המרגרינה  המלח הפלפל והפטרוזיליה כשהמרגרינה נמסה לכבות את האש ולהוסיף את הקמחים  ולערבב מיד

להעביר את הבצק אל קערת המקסר ולערבב להוסיף  חלמונים אחת אחת עד לקבלת בצק רך ולא דביק

לבישול הניוקי

יש להרתיח כ 6 ליטר מים וכפית מלח

לקחת פיסות בצק ולגלגל לנחשים ארוכים ולחתוך לחתיכות קטנות

להעביל אל הסיר כשהמים רתחו ולהוסיף כרבע כוס שמן

לבשל עד שהניוקי צפים להוציא  למסננת ולשטוף במים קרים

להמשיך כך עם כל מסת הניוקי

בשלב זה אפשר להקפיא את הניוקי כשהם מצופים בשמן

להגיש עם רוטב

 

 הום פרייז

מצרכים

6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

1 1/2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס רוטב צ'ילי

אופן ההכנה

מחממים היטב שמן במחבת  מתאימה לגודל המחבת מיבשים מעט את תפוחי האדמה ומעבירים אותם אל השמח החם מטגנים תוך כדי ערבוב כ 15 ד'

מתבלים במלח ופלפל.

כשהתפוחי אדמה רכים מעבירים לצלחת הגשה מזלפים מעל רוטב צ'ילי ומגשים

 

כריכי בטטות במלית תפוחי אדמה

מצרכים

3 בטטות קלופות ופרוסות דק

למלית

2 כוסות פירה

1  בצל  קצוץ מטוגן להשחמה

1 ביצה

2 כפות  פירורי לחם

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

2 ביצים

1 שן שום כתושה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס  קמח

2 כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה

את מצרכי המלית ערבבו למסה חלקה.

קחו פרוסת בטטה  זלפו עליה  מעט מהמלית סגרו בפרוסת בטטה נוספת

הכינו כך את  שאר פרוסות הבטטה

ערבבו בקערה את הביצים השום והתבלינים . הוסיפו את הקמח

בקערה נוספת הניחו  את פירורי הלחם

חממו שמן במחבת טבלו את פרוסות הבטטה הממולאות. בבלילת הביצה ולאחר מכן בפירורים וטגנו עד להשחמה הפכו וטגנו להשחמה גם מהצד השני

 

 מציות לפסח

מצרכים

12 ביצים

1 כוס שמן

3 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'

להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה

לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה

 

 

פיש אנד ציפס

מצרכים

6 מנות של פילה קוד ללא עור ועצמות חתוך לאצבעות

מלח

מיץ מלימון

פלפל שחור גרוס טרי

לטמפורה

1 כוס קמח תופח

2 ביצים

2 שיני שום כתושות

4 כפות פטרוזליה קצוצה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים

לתפוחי האדמה

6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה פרוסים ל 8 לאורך

אופן ההכנה

את הפילטים של הדג ממליחים ומפלפלים ומזלפים את הלימון

מכסים ומשהים לשעה במקרר

מכינים את הטמפורה

מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה

הכנת המנה

מחממים שמן עמוק  עד שיש בועות עדינות מסביב לכף עץ

טובלים את הפילה בטמפורה  ומטגנים עד להשחמה

כמו כן מכינים כך גם את פרוסות התפוחי אדמה

מגישים עם מיונז

 

פילה אמנון במרינדה

מצרכים

6 פילטים של אמנון ללא עצמות

למרינדה

1 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

1 זסט מחצי לימון

מיצ מחצי לימון

1/2 כפית צילי גרוס

1/2 כוס יין לבן

3 כפות פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

הכנת המרינדה

במחבת הניחי את השמן הוסיפי את שאר המצרכים והביאי לרתיחה עדינה

ערבבי היטב וצנני

טבלי את הפילטים במרינדה והניחי על תבנית מרופדת בניר אפיה

חממי תנור ל 200 מעלות  ואפי כ 20 ד או עד להשחמה

 

סלמון קרמבל

מצרכים

6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

מיץ מלימון אחד

5 כפות מיונז

לציפוי קרמבל

3 כוסות פירורי פנקו

4 שיני שום כתוש

3 כפות פטרוזליה קצוצה

2 ביצים

4 כפות שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מתבלים את מנות הדג במלח פלפל ומיץ לימון ומניחים מכוסה במקרר

הכנת הקרמבל

בכלי מניחים את כל המצרכים ומערבבים למסת פירורים

הרכבת המנה

בתבנית מניחים את מנות הסלמון מורחים מעל מיונז ומפזרים בנדיבות פירורים מהדקים היטב

מעבירים לתנור שחומם מראש ל 230 מעלות ואופים ללא כיסוי 10 ד'

מגישים חם

 

סלט סלמון מעושן

מצרכים

200 גר  פילה סלמון מעושן

למרינדה

1/3 כוס רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות שומשום לבן

1 כפית שומשום שחור

קורט פלפל שחור גרוס טרי

1/3 כוס שמן

1/3 כוס רוטב טריאקי

לסלט

2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה קלופים וחתוכים לקוביות

1 כוס אפונה קפואה

2 כפות מיונז

מלח פלפל לפי הצורך

אופן ההכנה

ערבבי את מצרכי הסלמון

השרי כחצי שעה לספיגת טעמים

הכיני את הסלט מיונז

ערבבי את המצרכים טעמי ותקני תיבול

סדרי מעל צלחת בפורמה הרצויה והגישי קר

 

פשטידת תפוחי אדמה ובטטה בשכבות

מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית

5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק

5 בטטות בינוניות פרוסות דק

3 בצלים מטוגנים עד להשחמה

למסת הקשירה

500 מ"ל שמנת אלפרו

4 כפות קמח

8 ביצים

1 1/2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס פטרוזליה קצוצה

1/2 כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה

בכלים נפרדים ממליחים את תפוחי האדמה והבטטה מעבירים לכל קערה חצי מכמות הבצל המטוגן ומערבבי

ומסדרים בתבנית שכבה של תפוחי אדמה שכבה של בטטות ואז שוב לסרוגין

מכינים את מסת הקשירה

טורפים שמנת מתוקה וביצים מוסיפים תבלינים ואת הפטרוזיליה והעירית וטורפים היטב

שופכים על הפשטידה

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכוסה שעה

מסירים את הכיסוי ואופים 20 ד' נוספות עד להשחמה

כדאי להכין יום לפני כדי שיחתך מדויק

 

פטה כבד וריבת בצל

מצרכים

לכבד

500 גר' כבד צלוי

3 בצלים פרוסים

1/2  כפית מלח

4 פרגיות

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1/3 כוס שמן

50 גר' מרגרינה

לריבת בצל

3 בצלים סגולים קצוצים

2 כפות סוכר חום

1/2 כוס יין  אדום

1/3 כוס חומץ בלסמי

מלח פלפל שחור גרוס טרי

2 עלי דפנה

אופן ההכנה

הכנת הכבדים

מטגנים בצלים עד להשחמה

מוסיפים כבדים ומתבלים

מטגנים 5 ד' נוספות ומוסיפים את המרגרינה והביצים ומטגנים עד שהמרגרינה נמסה

מצננים וטוחנים

מסדרים בפורמה בגודל הרצוי ומקררים לילה

הכנת הריבת בצל

במחבת עמוקה מטגנים בצלים עד להשחמה

מוסיפים סוכר חום ומטגנים עד להמסה של הסוכר

מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כשעה וחצי

טועמים ומתקנים תיבול

מגישים עם הכבד

 



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    מה עושות הפרגיות בתוך הפטה כבד??
    אשמח לדעת אם זו טעות.